7 din 10 cetateni europeni optimisti in privinta viitorului UE

7 din 10 cetateni europeni optimisti in privinta viitorului UE

cetateni europeni

Luna trecuta au fost facute publice rezultatele ultimului  sondaj Eurobarometru, din care reiese ca sase din zece cetateni ai UE se simt cu adevarat europeni si sunt interesati sa-si cunoasca drepturile. Desi 2013 este declarat Anului european al cetățenilor, fapt ce ar trebui sa aduca in atentie importanta drepturilor cetatenilor europeni,  aproximativ doar 46% dintre cetatenii europeni stiu in ce consta cu adevarat drepturile cetatenilor europeni.

Conform rezultatelor 6 din 10 cetateni europeni considera un beneficiu important drepturi precum  libera circulatie a persoanelor, a bunurilor sau serviciile de drept.

Chiar daca criza a afectat multe tari europene 7 din 10 cetateni europeni sunt optimisti si au un cuvant de spus,  in 19 din cele 28 de tari cetatenii europeni se declara optimisti in ceea ce priveste viitorul UE, iar pesimismul care venea din pricina lipsei locurilor de munca este in scadere.

Moneda euro este si ea sprijinita de 51% dintre europeni, o sustinere foarte mare a monedei unice este atinsa in patru din ultimele cinci state care au aderat la zona euro, este vorba despre Estonia, Malta, Slovenia si Slovacia.

Datele sondajului Eurobarometru au fost realizate pe baza unor interviuri fata in fata si au avut loc in perioada 10-26 mai 2013. Au fost intervievate 32.694 de cetateni din toate statele membre UE dar si din tari candidate.

Mai jos aveti graficele sondajului.

Articol scris ”Pentru concursul Blogger European” al carui regulament poate fi regasit aici:  Regulamentul campaniei !

e1 e2 e3 e5 e6 e7

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!