774 % diferenta între tarifele apelurilor telefonice la nivelul UE !

774 % diferenta între tarifele apelurilor telefonice la nivelul UE !

nivelul UE

Cum vi se pare procentul asta ? 774% suna ca o poveste insa este atat de real.

Am calatorit deseori in afara Romaniei si de fiecare data am observat diferentele de tarifare a apelurilor pe teritoriul UE, insa nu am crezut ca diferenta este atat de mare, daca intre Lituatia, tara cu cele mai mici tarife, si Olanda, tara cu cele mai mari tarife, exista aceasta diferenta de 774% probabil va veti intreba ca si mine de unde diferenta asta?

Explicatia ar fi diferentele dintre tari in ceea ce priveste puterea de cumparare a consumatorilor din fiecare tara, dar si calitatea serviciilor, costurile de prestare a serviciilor.

Cum si vicepresedintele Comisiei Europene Neelie Kroes, a tras aceeasi concluzie, cele 28 de piete de telecomunicatii din Europa nu aduc aceleasi avantaje consumatorilor, lucru care ar fi posibil cu o piata unica.

Daca luam un exemplu al pietei unice europene putem sesiza diferenta de pret mult mai mica,  avem pentru un litru de lapte diferente de pret cuprinse intre 0,69 EUR si 0,99 EUR oriunde un Europa, iar pentru cumpararea unui  iPad diferenta de pret la nivelul UE ar fi de 11%.

Asteptam cu nerabdare noul pachet legislativ care va reglementa din septembrie piata unica a telecomunicatiilor la nivelul UE.

Articol  ”Pentru concursul Blogger European” al carui regulament poate fi regasit aici : Regulamentul campaniei

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!