Azi Festivalul Luminii la Brasov!

Azi Festivalul Luminii la Brasov!

 

Festivalul Luminii

Filiala “Virgil Oniţiu” Braşov a Cercetaşilor României invitã toti locuitorii Braşovului şi nu numai,sã ia parte la Festivalul Luminii 2013 ce va avea loc in Parcul Central “Nicolae Titulescu”.
Un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări, zeci de orașe…
Cercetasii impreuna cu voluntarii vor fii in parc de la ora 18 si vom organiza jocuri cu trecatorii , workshopuri, face painting si multe alte surprize .
Va asteptam la cea de-a 3-a editie a Festivalului Luminii

Ideea a apărut…

În 2004, câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când, clujenii prezenți au așezat pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor cat și dorința de a deveni realitate. Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, fiind foarte bine primit și crescând în timp exponențial, din toate punctele de vedere, de la 200 de lumânări, la mii.
În 2008, apare pentru prima dată ideea, extinderii lui, de la Cluj, la nivel national, preluat fiind de cercetașii din 9 orașe.
Prima dată la nivel național, prima dată când întâmpină serioase probleme legate de condițiile meteo și precipitațiile prezente. Condițiile meteo nefavorabile îngreunează desfășurarea evenimentului și chiar determină amânarea lui în 2 orașe, cu toate acestea, se dovedește a fi un succes iar atmosfera creată, este deosebit de bine primită de membri comunităților locale, prezenți.
În 2009, se ia decizia schimbării lunii decembrie, ca perioadă de desfășurare, cu luna martie, astfel a II-a ediție a evenimentului ajuns la nivel național, este stabilită să se desfășoare în anul următor…. cititi mai departe povestea Festivalului Luminii aici !

Iata cateva fotografii de la Festivalul Luminii editia 2013 de la Brasov surprinse de Leanca Monica !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!