Bazar cu LucruriGratis editia a doua la Brasov

Bazar cu LucruriGratis editia a doua la Brasov

LucruriGratis

“Ai si tu pe acasa lucruri pe care nu le mai folosesti? Hai cu ele la Bazar si alege-ti pe gratis altele de care ai nevoie!”

Asa suna indemnul pe care il transmite Cristi Mosora brasovenilor. Este vorba de cea de-a 2-a editie a Bazarului de la Brasov, care va avea loc sambata, 13 octombrie, de la ora 14:00, la ceainaria Ceai et Caetera. Acum 2 saptamani un eveniment similar a fost organizat si de timisoreni. In scurt timp, initiatorii spera sa vada astfel de intalniri in toate orasele din tara.

Ce inseamna un Bazar cu LucruriGratis?
Bazarul cu Lucruri Gratis este o intalnire a comunitatilor locale, in care participantii aduc si ofera complet gratuit: produse in stare de functionare, servicii, buna dispozitie, discutii, prietenie, jocuri, si orice alte lucruri care pot fi impartasite intr-o comunitate. Un eveniment necomercial, in care economia clasica, bazata pe bani sau schimburi este inlocuita cu economia cadoului.

“Intr-o cultura a cadourilor, cu cat oferi mai mult, cu atat esti mai bogat

O comuntate adevarata se bazeaza pe economia cadourilor. Intr-o astfel de comunitate, ii ajuti pe cei din jur si le oferi lucrurile de care au nevoie fara sa le ceri bani pentru asta. In schimb, cei pe care i-ai ajutat se simt recunoscatori, si dorindu-si sa se revanseze, au la randul lor grija de tine atunci cand ai nevoie. Iar daca nu pot sa te ajute, atunci altcineva din comunitate o face, pentru a te rasplati pentru generozitatea de care ai dat dovada. Pe de alta parte, pe cei care nu sunt generosi nimeni nu doreste sa ii ajute. In felul acesta, intr-o astfel de cultura, cu cat oferi mai mult, cu atat esti mai castigat, lucru exact pe dos fata de ceea ce presupune economia de piata.

Aceasta cultura a cadourilor ne este la toti familiara. Unii o practicam in familie, altii cu prietenii sau cu vecinii, si cu totii am simtit la un moment dat beneficiile ei. Prin proiecte ca LucruriGratis.ro (cel mai mare targ online de lucruri gratuite din Romania) si Bazarul cu Lucruri Gratis, initiatorii incearca sa consolideze increderea oamenilor in comunitile din care fac parte. Impreuna avem puterea sa traim mai bine, avem puterea sa schimbam lucrurile care nu ne plac si sa facem lumea mai frumoasa.

Fara bani, fara schimburi, fara negocieri, totul gratuit!

Daca doresti sa participi la Bazarul cu Lucruri Gratis de sambata citeste invitatia lansata de Cristi Mosora, sau acceseaza pagina evenimentului pe Facebook. Daca nu esti din Brasov si vrei sa organizezi un Bazar cu Lucruri Gratis la tine in oras, poti sa iti gasesti parteneri, consiliere sau ajutor cu promovarea pe acest grup de discutii. Iar daca ai si tu prin casa lucruri in stare de functionare pe care nu le mai folosesti, ofera-le prin site-ul www.LucruriGratis.ro, sau alege-ti dintre sutele de oferte gratuite de la ceilalti membri ai comunitatii.   (sursa comunicat)

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!