Campionatul Național de Blogging

Campionatul Național de Blogging

Ai un blog ? Ai talent ?  ei bine poti sa-ti etalezi talentul  in perioada  05 – 31 octombrie in cadrul Campionatului Național de Blogging.

Campionatului Național de Blogging  este cea mai mare provocare de la lansarea proiectului Blogal Initiative  iar ca si blogger ar trebui sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

 • Toți bloggerii participanți la campanii câștigă!
 • Bloggerii care își doresc să se profesionalizeze se obișnuiesc cu un mediu competitiv!
 • Vizibilitate mai bună pentru bloggerii participanți!

Din punctul meu de vedere exista si lucruri unde se pot aduce unele imbunatatiri :

 • Grafica clasamentului ar putea afisa si un trend al participantilor (in urcare/scadere) .
 • Acordarea unui premiu special (pot fi puncte) in urma votului tuturor participantilor ( ideea trebuie dezvoltata)
 • Posibilitatea de a crea si a lucra in echipe 

Hai sa vedem  care este mecanismul competitiei :

 • Trebuie sa scrii pe blogul tău care sunt cele trei puncte tari ale Campionatului Național de Blogging și neapărat trei lucruri care pot fi îmbunătățite din punctul tău de vedere.
 • Neaparat pune un  link către www.blogalinitiative.ro. După înscriere poți prelua din pagina ta de profil un widget pe care îl poți afișa în site-ul tău. Acest lucru nu este obligatoriu pentru participarea la campanie, dar se va aprecia un feed-back referitor la acest widget.
 • La fiecare postare pe blogul tău pune linkul către aceasta în formularul care se ragaseste in josul paginii.

 Juriul format din reprezentanții Blogalinitiative.ro punctează respectarea briefului, creativitatea și implicarea în campanie.

 1. Respectarea briefului – Este de ajuns să punctezi pe blog ce am spus la «Mecanism campanie», condiții obligatorii pentru a intra la jurizare.
 2. Creativitatea – Articolul  trebuie scris  într-o formă cât mai atractivă. Cu mult suflet. De asemenea, apreciem și abordările inedite, care să creeze buzz.
 3. Implicarea în campanie– Dacă scrii de mai multe ori (dar atentie, cu moderatie, să nu îți obosești cititorii!), în modalităti diferite, și creezi interactivitate în jurul articolelor, atunci juriul va aprecia efortul tău. Pentru prima postare vei primi 5 puncte iar pentru următoarele câte 2 puncte per postare și atenție, toate punctele din această campanie se vor reporta și la momentul când vom încheia perioada de beta-testing și vom lansa oficial campionatul. Este singura campanie din perioada de beta-testing în care vom păstra punctele acumulate și după lansarea oficială.

 Premiile concursului:

Puncte pe care le vom acorda în momentului în care vom lansa varianta oficială a Campionatului Național de Blogging și care vor putea fi schimbate în produse/servicii.

 • Locul 1 – 100 de puncte (echivalentul a două campanii câștigate pe Blogal Initiative după lansarea oficială a campionatului)
 • 2 x Locul 2 – 75 de puncte
 • 3 x Locul 3 – 50 de puncte

Campionatul Național de Blogging se doreste a fi un instrument care trebuie imbunatatit pentru a ajuta la randul lui la dezvoltarea bloggerilor care il folosesc, deci un caz win-win.  De mentionat faptul ca organizatorii au pus mult suflet, resurse de timp si financiare pentru a aduce  Campionat Naţional de Blogging  pe “display-ul nostru”  , o sansa unica pentru toti cei care activeaza in bransa bloggerilor … deci la treaba si mult succes !

 

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!