De vorba cu inima mea

De vorba cu inima mea

inima

Desi titlul ar putea duce cititorii la prima citire cu gandul la ceva siropos, va spun doar ca este vorba despre importanta miscarii, a sportului si evident cat de important este sa faci sport pentru a avea o inima sanatoasa.

Observat sau nu, sportul a devenit un lux pentru unii, comoditatea in care se complac multi imi este necunoscuta dar sa zicem ca o inteleg in anumite situatii.

Vedeti voi se apropie anotimpul rece, lucru care ma va face sa renunt o perioada la bicicleta, de fel sunt un adept al anotimpurilor mai reci, insa practicarea unui sport in aer liber la cateva grade minus sa stiti ca nu omoara pe nimeni.

Nu alerg pentru ca viata mea este o intreaga alergatura, la mine nu exista incet, pana si mersul pe strada este cam vioi si mi se atrage atentia ca ” insotitorii” alearga dupa mine. Totusi ce inseamna sportul intr-un an pentru mine?

Sa incepem cu primavara la care pot adauga toamna si iarna, locuind intr-o zona de munte temperaturile sunt mai scazute, insa asta nu ma impiedica sa ies cu bicicleta atat cat vremea imi permite, daca vremea nu mai permite asta, trecem la drumetii pe munte, dar asa serios, o tura de o zi poate ajunge la peste 30km parcursi pe jos.

Vara regina este bicicleta clar, numai in aceasta vara am parcurs aproape 800 de km, desigur o sa ma intrebati care e avantajul.
Pai sincer lasand la o parte faptul ca am un metabolism rapid, cateodata uit cum se numeste medicul meu de familie, care in 35 de ani daca m-a vazut de vreo 2 ori, nu m-am operat de nimic, nu am avut vreo problema de sanatate arzatoare.

Despre inima cred ca am avut un control ultima oara acum 2 ani, tensiune de aviator ce sa mai vorbim. Daca si tu vrei sa vezi cum e cu inima ta luna asta inca poti sa profiti de controlul de rutina al colesterolului oferit gratuit de la Medsana, nu de alta dar septembrie este luna inimii daca nu stiai, iar acest control este primul pas pentru a afla daca ai o inima sanatoasa.

Concluzia o tragem impreuna, sportul inseamna sanatate, faci miscare macar 30 minute pe zi si iti garantez eu ca ziua se va schimba vizibil, ai alt tonus, alta stare , hai gata cu cititul ia o pauza si fa un pic de miscare!

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!