Lucruri Gratis la Bazar in Brasov

Lucruri Gratis la Bazar in Brasov

Duminica, 2 septembrie, de la ora 12, se va organiza la Brasov primul Bazar cu Lucruri Gratis. In cadrul intalnirii veti putea dona lucrurile care va ocupa locul degeaba prin casa, si in acelasi timp veti putea sa va alegeti dintre lucrurile pe care le-au donat ceilalti.

Aceasta prima editie va fi un experiment pilot, care ne va ajuta sa gasim varianta de organizare cea mai eficienta: usor de organizat si de coordonat, si care sa multumeasca pe toti participantii. Din aceasta cauza, pentru prima editie a Bazarului accesul se va face pe baza de invitatie. Un pas urmator ar fi sa elaboram un mic ghid, pe care sa il poata urma oricine ca sa organizeze un Bazar cu Lucruri Gratis in orasul in care locuieste.

Ia ce ai nevoie, si renunta la ce nu iti mai trebuie!

Asadar, daca aveti si voi prin casa lucruri de care nu mai aveti nevoie, si aveti chef de o sesiune de “shopping gratuit”, solicitati aici o invitatie la Bazarul cu Lucruri Gratis. Vom incerca sa onoram toate cererile, insa din cauza spatiului limitat s-ar putea sa fim nevoiti sa facem o selectie a participantilor in cazul in care sunt foarte multe cereri. Veti primi pe mail confirmarile de participare impreuna cu locatia exacta sambata, in jurul orei 12.

Ce puteti dona la Bazarul cu Lucruri Gratis?

La fel ca si prin site-ul LucruriGratis, puteti sa donati orice obiect care ar putea fi de folos pentru altcineva. Carti pe care le-ati citit sau care nu va plac, imbracaminte care nu va mai place sau nu vi se mai potriveste, produse cosmetice, cadouri neinspirate pe care le-ati primit, electronicele vechi pe care le-ati inlocuit deja cu altele noi, jucariile cu care nu se mai joaca copiii vostri, decoratiuni de care nu mai aveti loc prin casa, etc.

Ce puteti sa luati din Bazarul cu Lucruri Gratis?

La fel ca si la magazin sau la piata, va veti alege produsele de care aveti nevoie, insa nu va trebui sa platiti pentru ele. Totul va fi gratuit, iar numarul lucrurilor primite nu va fi conditionat de numarul produselor oferite. Pentru a nu cadea in capcana consumerismului, impotriva caruia luptam prin proiectul LucruriGratis, va invitam la responsabilitate si discernamant atunci cand veti alege produsele de care aveti nevoie: scopul este sa scapam de lucrurile inutile, nu sa acumulam din ce in ce mai multe, doar pentru ca sunt gratis.

Lucrurile care nu vor fi dorite de nimeni vor fi inscrise prin site-ul LucruriGratis, expuse la urmatoarea editie a Bazarului cu Lucruri Gratis, sau folosite de catre Departamentul de Binefaceri pentru a ajuta diverse persoane cu posibilitati materiale reduse.

PS. Acum e mic si la inceput, dar daca vrei sa ajuti Bazarul cu Lucruri Gratis sa devina un fenomen popular in toata tara, poti sa contribui in multe moduri: grafica pentru afise, spatiu pentru depozitare a lucrurilor de la o editie la alta a Bazarului, transport, idei pentru organizare a targului, voluntari pentru organizare, promovarea conceptului si a evenimentelor, incurajari, etc etc

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!