Săptămâna europeana a mobilității

Săptămâna europeana a mobilității

Săptămâna europeana

Azi a inceput Saptamana europeana a mobilitatii, in acest an deviza este  “Un aer mai curat – dumneavoastra decideti!“, deviza care trage un semnal de alarma privind responsabilitatea fiecarui cetatean european de a incuraja pe cei din jurul lui de a folosi mijloacele de transport in comun sau sa foloseasca bicicletele. Chiar si mersul pe jos este incurajat pentru a aduce un plus de calitate a vietii si a sanatatii.

Peste 2000 de orase europene vor participa in acest an la cea de-a 12-a ediție a Săptămânii europene a mobilității, ce se va incheia pe 22 septembrie, pentru cei care nu cunosc semnificatia acestei campanii desfasurata anual, Săptămâna europeana a mobilității  este organizata cu sprijinul Comisiei Europene si are loc in fiecare an avand ca scop  mobilitatea urbana durabila . Perioada desfasurarii este 16-22 septembrie, timp in care autoritatile locale europene sunt incurajate sa aplice sau sa promoveze alte modalitati de deplasare in afara de automobil .

Si Romania va participa activ la aceasta campanie prin cele 45 de localitati ale caror activitati si program sunt disponibile pe pagina mobilityweek.eu !

Postarea participa la campania  ”concursul Blogger European” al carui regulament poate fi citit integral aici !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!