Tie iti pasa cat de punctual esti ?

Tie iti pasa cat de punctual esti ?

 punctual

 Recent am citit un articol interesant despre cum e sa fii punctual, poate nu l-as fi citit, insa este un lucru care si pe mine ma deranjeaza, cand nu esti punctual esti lipsit de respect, iti pierzi din credibilitate in fata celor din jur, iar imaginea ta are de suferit.

Poate sunt prea exigent insa, mie unul imi place sa ma tin de cuvant ori de cate ori spun ca voi ajunge intr-un loc la o anumita ora, totul tine de cum te organizezi si mai ales cu iti stabilesti prioritatile.  In ochii mei o persoana care nu ajunge unde si-a propus sa ajunga la ora stabilita anterior, fie a intalnit o problema care nu era planificata :) , fie nu este deloc organizata si actioneaza haotic, fie asa este ea.

Am intalnit toate cele 3 cazuri, primul caz este ceva firesc si se poate intampla oricui, oricand, ce nu-mi place in acest caz este faptul ca nimeni nu mai anunta ca s-a intamplat ceva si nu mai ajunge sau intarzie si stai ca un idiot si astepti, astepti … deci ai o situatie neasteptata puna omule mana pe telefon si suna, nu astepta sa fii sunat !

Cazul doi se intampla foarte des in randul persoanelor care se incarca cu o mie de lucruri de care nu au deloc nevoie si de aici un haos total, nu mai tine minte nici lucrurile pe care ar trebui sa le tina minte, ce sa mai zic de altele care vin in continuare, aici un singur sfat, si eu am zile cand sunt aglomerat, daca simti ca vei avea o zi aglomerata iei frumos o foaie de hartie, agenda si te apuci si faci lista de “To Do” apoi stabilesti si prioritatile ce trebuie facut, ce nu trebuie facut si planifici tot in asa fel incat oricand apare ceva neprevazut sa ai loc si pentru ceva urgent.

Trecem la cazul 3, cu totii avem prieteni, pe care ii cunosti bine si din ce in ce mai bine, daca l-a inceput eu m-am suparat, si iar m-am suparat intr-un final inteleg ca asa e omul si nu se mai schimba, nu ca nu ar vrea, dar e prea comod asa e el si trebuie sa il accepti asa, niciun fel de problema, trebuie sa ajunga la ora 10 la tine si stii ca o lalaie vreo 2 ore, il chem la 8 si stiu ca ajunge pe la 10 .

Cam asa arata in viziunea mea o persoana care intarzie, dar mai bine va las sa cititi si articolul care m-a activat si pe mine sa scriu unul cam in aceasi directie, a persoanelor care nu prea sunt punctuale – http://thehunger.ro/de-ce-merita-sa-fii-punctual

Daca vrei și tu să primești acces la articole și resurse de genul celui despre care am scris eu astăzi, încă te mai poți abona gratuit la TheHunger.ro aici.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!